Eerste Hulp

Afdrukken
PDF

Kernvaardigheden met letsel en ziektebeoordeling

Wilt u naast levensreddend handelen ook weten wat u moet doen in een minder ernstige situatie? In deze praktijk gerichte cursus komen ook de minder levensbedreigende verwondingen en aandoeningen aan bod die in het dagelijks leven veelvuldig voorkomen. Na afloop van de cursus bent u breed geörienteerd en kunt u handelen in vrijwel alle situaties. Het is dan ook niet voor niets onze meest populaire cursus.

In deze cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

• Alle onderwerpen van de cursus “Levensreddend Handelen”
• Gewondenbeoordeling (breuken & ontwrichtingen, nek- en wervelletsel, brandwonden,
   onderkoeling & bevriezing, kleinere verwondingen, etc.)
• Ziektebeoordeling (astma, hartinfarct, allergieën, beroerte, etc.)
• Oefenen met extra praktijkscenario’s: situaties die zich kunnen voordoen binnen uw
   specifieke (bedrijfs)situatie

Studie-omvang

  • Duur: 12 lesuren (2 dagen)

Certificering:

Deze cursus wordt gegeven volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR), de Europese Reanimatie Raad (ERC) en het Oranje Kruis, door een daartoe bevoegde ervaren docent Eerstehulp. Na afloop van de cursus wordt uw competentie beoordeeld. Bij gebleken geschiktheid ontvangt u een internationaal erkend certificaat (First Aid International). Deze cursus is gelijkwaardig (en als zodanig erkend) aan de opleiding "Eerste Hulp Verlener" van het Oranje Kruis. Dit certificaat is één jaar geldig en dient, om geldig te blijven jaarlijks herhaald te worden.

Voorkennis is niet vereist.

Aanmelden open inschrijving

Reeds in bezit van een geldig Medic First Aid (MFA), Oranje Kruis of NIKTA certificaat? Dan kunt u eenvoudig overstappen naar het nieuwe systeem door het volgen van een herhalingscursus.

Share