Cursus Bergredding en Eerstehulp voor wintersporters

Afdrukken
PDF

altLocatie: Het luxe Chalet La Chapelle, in Chamonix, het wintersportmekka van Europa

Onder leiding van Menno Boermans

Wie in de winter buiten de gemarkeerde paden gaat, geniet van de bergwereld op zijn puurst. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje. Als je ten val komt, kan je gemakkelijk een been breken of hersenletsel oplopen. Je kunt begraven worden door een lawine en onderkoeling ligt altijd op de loer. Een helikopter is in de Alpen vaak snel ter plaatse, maar wat doe je als het weer te slecht is om te vliegen? Of als je geen bereik hebt met je telefoon?

Om Nederlandse wintersporters voor te bereiden op een noodgeval organiseert bergredder en paramedic Menno Boermans namens Ascent Safety een praktijkcursus Eerste Hulp Bij Bergsport Ongelukken waarin zelfredzaamheid centraal staat.

Highlights cursusinhoud:

Dag 1: EHBO Basics Slachtofferbenadering, ongevalsmanagement, inschatting urgentie, levensreddend handelen, reanimatie, shock, wondverzorging. Ook geeft Menno Boermans een lezing over zijn praktijkervaringen als medisch bergredder.

Dag 2: EHBO Bergsportspecifiek Onderkoeling, lawineredding, hoogteziekte, geïmproviseerd gewondentransport, geïmproviseerd spalken, samenwerking met de bergreddingsdienst, advies over je persoonlijke EHBO-kit. Uiteraard beantwoorden we al je vragen!

Data 2016:

Cursus 1: Van 14 december 18.00 uur tot 16 december 16.00 uur.

Cursus 2: Van 16 december 18.00 uur tot 18 december 16.00 uur.

Deze cursus is erkend door de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging. Zie: academie.nkbv.nl/licenties-en-bijscholingen/ehbbo.

Download hier meer informatie over prijs, aanmelding en veel meer!

Share